Logitech MeetUp FCLabin käyttötestissä

Konferenssikamera, -mikrofoni ja -kaiutin etäopetuksen tukena

Kevät 2020 ja lukuvuosi 2020-2021 toi koronapandemian takia opetukseen ennen näkemättömän haasteen, mutta myös valtavan digiloikan. Monien Suomen oppilaitosten tapaan FCLab yhdessä yliopistollisten harjoittelukoulujen kanssa on suunnitellut ja toteuttanut erilaisia ratkaisuja etä- ja hybridiopetuksen sekä etäharjoittelun avuksi. Uudet olosuhteet kannustivat kokeilemaan ja kehittämään sähköisiä oppimisympäristöjä sekä etäopetukseen sopivaa teknologiaa.

Haasteellisissa olosuhteissa on ollut tilanteita, jolloin oppilaita on ollut kotona opiskelemassa. Useasti opettaja tai opetusharjoittelija on myös hoitanut opetusta kotoa opetusryhmän työskennellessä koululla. Näissä tilanteissa on tarpeen välittää sujuvasti kuvaa ja ääntä. Tavanomainen webkamera on tähän käyttöön usein liian kevyt väline, koska etäisyyksien kasvaessa kuva ja ääni eivät välity laadukkaasti. Näissä tilanteissa on laadukas tekniikka tarpeen, ja esimerkiksi Logitech MeetUp-konferenssikamera on osoittautunut erinomaiseksi laitteeksi etäopetuksessa.

MeetUp-laitteessa on kaukosäätimellä etäohjattava kamera ja laadukas mikrofoni sekä kaiutin. Laite tietokoneeseen kytkettynä yhdessä riittävän ison näytön kanssa riittää sellaisenaan usein hoitamaan koko etäyhteystarpeen. FCLabeissa on käytetty MeetUp-laitetta menestyksekkäästi sekä Zoom- että Teams-yhteyden kanssa. Isoissa tiloissa on toisinaan käytetty sen ohessa järeämpää kaiutintekniikkaa, kuten soundbaria tai aktiivikaiuttimia.

MeetUp-kameran laajakuvaobjektiivi tuottaa laadukkaan kuvan, ja sopivasti asennettuna MeetUp pystyy näyttämään kokonaisen luokkahuoneen. Toki takarivin oppilaat näkyvät kuvassa melko pieninä varsinkin, jos etäyhteyden päässä on tavanomainen PC:n näyttö tai kannettava tietokone. Käyttökokemuksen myötä voimme suositella laitetta luokkahuoneisiin ja kokoustiloihin.

Logitech MeetUp luokassa

Tampereen FCLabissa (KAKS10 56) MeetUp-kameratekniikalla saadaan kaikki vyöhykkeet ja lähes koko parin sadan neliön tila näkymään myös etäyhteyksin.  Kolme MeetUp-laitetta on sijoitettu eri sivustoille isojen kosketusnäyttöjen päälle.

MeetUpit KAKS10ssa