SPHERO-robotit ohjelmoinnin opetuksessa

Sphero SPRK+ ja BB-8 -robotit ovat  ohjelmoinnin opetuksessa erittäin toimivia välineitä. Ne on helppo ja nopea ottaa käyttöön, ja ohjelmointi onnistuu mainiosti älypuhelimella tai tablet-laitteella (Android, IOS). Sovelluskaupasta ladattava sovelluson ilmainen. Sphero SPRK+ on kestävä ja helppokäyttöinen robottipallo ja ja BB-8 samaan tapaan kauko-ohjattava ja ohjelmoitava Star Wars -pikkurobotti.


Tutustumisvaiheessa voi tehtäväksi valita vapaan ajelun tai reitin ohjelmoimisen piirtämällä. Ohjelmoinnin periaatteet alkavat avautua paremmin graafinen ohjelmoinnin kautta (block-ohjelmointi). Usein näkee innosta hihkuvia oppilaita, kun pallo liikkuu ensi kertaa muutamalla käskyllä haluttuun suuntaan halutulla nopeudella,kääntyy ja etenee, vaihtaa väriä ja ääntelee. Siten kokeilemaan looppia jne. Spherot eivät ole hetken huuma, vaan niillä voi tavoitteellisesti edetä pidempäänkin ohjelmoinnin perusteiden parissa.

Ohjelmoinnin opiskelussa voi antaa haasteen esimerkiksi teippaamalla radan lattiaan tai vaikkapa antaa vaikeutuvia erilaisia tehtäväkortteja (esim. ”Ohjelmoi robotti kulkemaan kahdeksikon mallinen reitti” tai ”Ohjelmoi robotti kulkemaan neliön muotoinen rata, vaihtamaan väriä joka käännöksessä ja piippaamaan iloisesti lähtöpaikkaan palatessaan.”)

Video: ohjelmoinnin alkeita KAKS10ssa

Lisää tietoa SPHEROista (tuotesivu)

Suosittelemme!

Toimittajamme Suomessa:
Multitronic / iTronic
https://www.itronic.fi/fi/