FCLab.fi-hankeväkeä kokoontui 14.-15.9.2023 reilun 20 hengen joukolla ensin Turun normaalikoululla ja sitten Viking Gracella. Osallistujia oli mukana kaikista Suomen labeista. Osa teemoista oli FCLabin ja eNorssin TVT-ryhmän yhteisiä.

Verkosto suunnitteli tulevaa toimintakautta ja sen tavoitteita. Painopisteiksi määritimme oppimis- ja toimintaympäristöjen kehittämisen rinnalle erityisesti kaksi keskeistä aihealuetta: jatkaa ja tukea harjoittelukoulujen henkilöstön, opiskelijoiden ja oppilaiden digitaalisen osaamisen kehittämistä sekä tutkia kriittisesti tekoälyn tarjoamia mahdollisuuksia oppimiseen. Haluamme tuottaa opettajan työn tueksi tähän liittyviä tukimateriaaleja toimien läheisessä yhteistyössä eräiden muiden hankeverkostojen kanssa. Ryhmä asetti itselleen kovat tavoitteet ja päätti, että huhtikuussa julkaisemme jälleen uuden sähköisen julkaisun. Kyseessä on neljäs osa oppimisympäristöjen kehittämiseen liittyvään julkaisusarjaamme.

Lisäksi käsittelimme tutkimus- ja kokeilutoimintaa sekä yritysyhteistyötä. Suunnittelimme myös FCLabin  osallistumista useisiin kotimaisiin ja kansainvälisin tapahtumiin. Saimme jo seminaarissa edistettyä montaa osa-aluetta ja suunniteltua erittäin monipuolisen vuosikellon alkanutta lukuvuotta varten.