Sisäpaikannusjärjestelmä toiminnassa Tampereen Labissa

Vuoden 2019 aikana Tampereen labissa, KAKS10 56:ssa, on aloitettu Suomessa ainutlaatuista tutkimusta, jossa oppimisympäristöön on asennettu erilaisia sensoreita, jotka mittaavat oppimisympäristön ominaisuuksia (Co2, lämpötila, ilmankosteus, ilmanpaine jne.) sekä oppilaiden työpisteiden valintaa (lämpöjälki).

Martelan ja FCLabin yhteistyö eteni KAKS10 56:ssa, Tampereen FCLabissa, suuren astekeleen, kun Tieto Empathic Building -sisäpaikannusjärjestelmä saatiin toimintaan toukokuussa 2019. Ensimmäisiä kiintoisia kokemuksia järjestelmästä saatiin heti, kun asennukset saatiin valmiiksi ja opettajille sekä oppilaille saatiin taskuun tai kaulaan pienet paikantimet.

Sensorijärjestelmä ei yksilöi oppilaita; seuranta ja tutkimus toteutetaan oppilaiden osalta täysin anonyymisti, ja tuloksia käsitellään hyvän tutkimusetiikan periaatteiden mukaisesti. Lämpöjälkeä ja sijoittumista mittaava järjestelmä käyttää nimettömiä tunnistimia.

Näyte (videotallenne)  Empathic Building -sisäpaikannusjärjestelmän toiminnasta

__

First taste of workflow research and Empathic Building system in (link: http://FCLab.fi) FCLab.fi Tampere (KAKS10 56)! Stay tuned, more to come next autumn!