FCLab ITK-konferenssissa

ITK’21 FCLab-workshop ja foorumiesitykset 1.-3.12.2021

Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa (ITK) on Suomen suurin koulutusteknologiakonferenssi, jossa ammattilaiset pitävät luentoja, foorumiesityksiä ja järjestävät työpajoja. ITK’21 kokosi Hämeenlinnaan yli 1 500 koulutusalan ammattilaista, ja mukana oli noin 20 FClab-vastuunkantajaa.

FCLab.fi osallistui tapahtumaan laajasti, onhan ITK Suomen suurin opetusalan koulutusteknologiatapahtuma. FClab.fi järjesti keskiviikkona 1.12. puolipäiväisen workshopin ”Minulla on unelma”. Työpajassa esiteltiin kokemuksiamme joustavien oppimisympäristöjen toteuttamisesta, oppimisen vyöhykkeistä, oppimista tukevista teknologioista ja innovatiivisten tilojen suunnittelusta. Rehtori Mikko Salkinoja Pirkkalasta kertoi Zoom-yhteyksin ajankohtaisesta koulunrakennushankkeesta, jossa toteutetaan FCLabin vyöhykemallia, ja workshopissa pääsivät esille myös muutamat yritysmaailman yhteistyökumppanit. Yli 30 innostunutta osallistujaa, tutkijoita, kehittäjiä ja opettajia eri kouluasteilta, olivat tyytyväisiä näkemäänsä ja kuulemaansa.

Työpajan lisäksi FClab.fi piti ITK’21-tapahtumassa kaksi foorumiesitystä. Ensimmäinen esitys antoi näkemyksen siitä, kuinka päästä eroon oppimisen esteistä hyvin suunnitellussa oppimisympäristössä. Painopiste oli erityisesti sensoriteknologiassa (ilmanlaatu ja äänenpaine) mutta myös esimerkiksi näkymisen hallinnassa ja vyöhykemallin mukaisessa tilan varustelussa. Toinen foorumi esitteli virtuaalitilan rakentamista yhteisöprojektina lukion englannin kurssilla.

Molemmissa esityksissä sali oli täynnä väkeä ja palaute oli todella positiivista! Koronakaudella tapahtumia on ollut hyvin rajoitetusti, joten ITK’21-tapahtuma oli virkistävä kokemus – pääsimme jälleen tapaamaan alan väkeä sekä jakamaan tietoa ja kokemuksia.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta https://itk-konferenssi.fi/fi/.